Szolgáltatásaink |

+3630 9404 803


Szolgáltatásaink

Futómű

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben különböző behatások, deformálódások érik pl. kátyú, járdára felállás, maximális súlyterhelés kihasználása, esetleges túllépése. Ezeknek hatására megváltozik a kerék összetartása, dőlése, utánfutása. Ezért elsődleges fontosságú a vezetés biztonsága szempontjából a futómű állítás. A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó és nem biztonságos, mivel állandó kormány korrigálást igényel menet közben. A rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, egyszersmind növeli az üzemeltetési költségeket. Kanyarodásnál szintén rendellenesen viselkedik a gépkocsi.

 


Lengéscsillapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe: úton tartja a gumiabroncsot csökkentve a lengéseket, ezáltal növelve a tapadást, irányíthatóságot és komfortot.A lengéscsillapítók a többi autóalkatrészhez hasonlóan elkopnak, romló menetstabilitást okoznak. Sokszor azt sem veszik észre, hogy elérték vagy akár át is lépték a biztonsági határt. Bizonyos határok között ugyan lehet a vezetési stílus módosításával ellensúlyozni a lengéscsillapító elhasználtságát, de ez azzal a veszéllyel jár, hogy egy hirtelen manőver során derül ki, hogy már korábban cseréltetni kellett volna a lengéscsillapítókat.

 

 

 Fék

 Autóink fékrendszerének megbízható működése a legalapvetőbb követelmény. Ha zajt hall fékezéskor, vagy úgy érzi, hogy autója gyengébben fékez, mint máskor, akkor javasoljuk, hogy mihamarabb fáradjon be hozzánk. Mi a probléma súlyát figyelembe véve soron kívül diagnosztizáljuk a hibát, és a legrövidebb időn belül megkezdjük a javítását. Fékbetét és féktárcsa együttes cseréje esetén minden esetben jelentős kedvezményt biztosítunk Önnek.

 

 

Gumiszerviz

Munkatársaink nagy tapasztalattal bírnak gumiabroncsok javítása, szerelése és értékesítése terén, így ügyfeleinket tanácsainkkal is tudjuk segíteni, hogy a megfelelő abroncs kiválasztásával a biztonságosan vehessenek részt a közlekedésben.

 

 

Kipufogó

A kipufogó rendszer az autó egyik legelfeledettebb eleme, hacsak nem lyukad ki vagy szakad le, mely jelenségek nagy zajjal járnak, egyáltalán nem foglalkozunk vele. Mindennek ellenére a kipufogó az autó azon része, mely az egyik legnagyobb terhelést kapja. Szélsőséges hatásokat kell elviselnie, mint a nagyfokú, gyors hőmérsékletváltozás, nagymértékű vibráció, károsító hatások, korrózió. A járművek károsanyag-kibocsátására vonatkozó, 2005 januárjában életbe léptetett új európai szabályzás (Euro I, II, III és Euro IV) miatt mind a kipufogórendszer egésze, mind annak egyes elemei rendkívül fontossá váltak, hiszen közvetlen hatást gyakorolnak a motor fogyasztására.

 

 

Olajszerviz

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos működése szempontjából. A motorolaj szempontjából a városi üzemeltetés a legextrémebb terhelést jelenti. A rendszeres rövidtávú utak esetén (kb. 5-10 km-esek) a hideg-indítások – ha minimálisan is – hígítják a motorolajat, főleg a benzin üzemű gépkocsiknál. Ez esetben az olaj kenőképessége romlik.